fbpx

Zmrzlina ze zeleného matcha čaje

Matcha je tradiční japonský zelený čaj, který se již vice než 800 let používá při zenových buddhistických ceremoniích. A my si z něj v horkém létě vyrobíme vynikající chladivé osvěžení. Zmrzlina ze zeleného matcha čaje je velmi osvěžující.

Ingredience na 4 porce

 

  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 3 bio vejce
  • 80 gramů krupicového cukru
  • 3 polévkové lžíce vařící vody
  • 3 lžíce matcha čaje v prášku (3 sáčky)

Příprava

Připravte si tři misky. Do první vysypte prášek matcha a smíchejte jej se lžící cukru. Poté přidejte horkou vodu a rozmíchejte vše na hladkou kaši. Do druhé misky rozklepněte vejce a vešlehejte do něj po částech další část cukru. Vznikne vám vaječná pěna. Ve třetí misce ušlehejte i smetanu a přidejte k ní zbytek cukru. Opět šlehejte.

Kašičku z matcha rozmíchejte s vaječnou pěnou, nejlépe mixérem. Do vzniklé směsi přidejte vyšlehanou smetanu a jemně promíchejte. Tenhle recept má tu výhodu, že si vystačí i bez zmrzlinovače. Nyní dejte na pět hodin „k ledu“ do mrazničky. Unikátní chuť nemusí sednout každému. Za všechno stačí říct, že se tahle zmrzlina často podává s pastou z červených fazolí.

Nemáte zmrzlinovač? Připravený krém nechte zchladnout, poté jej dejte do mrazáku a co 10 až 15 minut jej důkladně promíchejte vidličkou.