fbpx

Veganské rýžové sušenky

Tento zajímavý veganský recept je další možnost, jak ochutnat nové sladkosti, které jsou zpestřením snídaně nebo svačiny nejen na vánoce, ale i po celý rok.  Příprava je velmi jednouchá a výsledkem budou lahodné veganské rýžové sušenky, které jsou křehké a bez obsahu lepku.

Doba přípravy: 35 minut (1hodina v lednici)

INGREDIENCE:
300g rýžové mouky
100g cukr (fruktóza nebo třtinový cukr)
150ml vody
50ml slunečnicového oleje
1 citrón

POSTUP:
Do mísy nasypeme rýžovou mouku a doprostřed nastrouháme z pečlivě omytého citrónu kůru. Vymačkáme polovinu citrónu, přidáme cukr a dobře promícháme. Dále přidáme slunečnicový olej a postupně díl vody. Těsto mícháme dokud nebude dobře spojené a homogenní. Kouli těsta zabalíme do potravinové fólie a na hodinu vložíme odležet do lednice.

Po hodině vyndáme těsto a takto připravené jej rozválíme na válu na tenkou tloušťku asi půl centimetru silnou. následně vykrajujeme postupně v libovolném tvaru sušenky a pokládáme na plech, ve které máme připravený pečící papír.

Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180st po dobu 10- 12 minut. Hotové upečené sušenky necháme vychladnout a můžeme posypat špetkou cukru.

Dobrou chuť
Petr Líbal
BIO-PRO