fbpx

Tiramisu špaldové bio

Klasický recept na Tiramisu, tentokráte s Bio špaldovými piškoty
Příprava: 30 minut

INGREDIENCE PRO 6 PORCÍ:tiramisu
špaldové piškoty Savoiardi bio
500g mascarpone bio
5 vajec bio
cukr hroznový bio
0,5 dcl Amaretto
šálek kávy Moka J-enne bio
instantní nápoj Cacaobon bio  (na posyp)

POSTUP:
Připravíme si dvě mísy, oddělíme žloutky od bílků a vložíme zvlášť do každé mísy. Ke žloutkům přidáme cukr a metličkou rozmícháme. Ve druhé míse si ušleháme z bílků sníh.

K rozšlehaným žloutkům přidáme mascarpone a pomalu šleháme. Dále postupně přidáváme připravený sníh a pomalu metličkou vše spojíme. V malé misce máme připravenou teplou kávu s amarettem.

Jakmile máme toto připravené, do keramické nebo skleněné mísy naskládáme piškoty a zakapeme kávou pomocí malé lžíce.  Následně na piškoty přidáváme krém, který rozetřeme stejnoměrně po celé ploše. Stejně tak postupujeme i u dalšího patra. Můžeme si také připravit Tiramisu podle stejného postupu i do malých sklenic.

Nakonec vše zasypeme cacaobonem a vložíme do druhého dne do lednice. Výsledek bude určitě úžasný.

Dobrou chuť
Petr Líbal
BIO-PRO