fbpx

Těstoviny s rajčatovou omáčkou sugo

Těstoviny s rajčatovou omáčkou sugo jsou skvělé na oběd i večeři, i když právě nemáte čas na dlouhé vaření. Tradiční chuť Itálie.

Pokud dodržujete zvláštní dietní režim nebo máte alergii na lepek, toto jídlo si vychutnáte i vy. Vybírejte z kukuřičných, rýžových nebo pohankových těstovin, které jsou přirozeně bezlepkové.

Příprava těstovin je velmi jednoduchá a rychlé a tento recept můžete obměňovat tím, že pokaždé použijete jiný druh nebo tvar těstovin.

Kukuřično-rýžové těstoviny s rajčatovou omáčkou sugo

Suroviny na 2 porce

 

Příprava

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství horké vody. Vaříme je „na skus“ nebo tak, jak je máte rádi. Mezitím na pánvi nebo v hrnci ohřejete hotovou rajčatovou omáčku sugo, která je tak lahodná, že bude chutnat jako v Itálii. Omáčka obsahuje kvalitní extra panenský olivový olej.

Na závěr vmíchejte teplou omáčku do hotových těstovin a ihned podávejte.

Tip

Na talíři posypte hotové těstoviny strouhaným parmazánem nebo praženými semínky.