fbpx

Tagliatelle a ragú z krůtího masa

Tento recept je pro každého, kdo má vaření jako relax a rád experimentuje při sklence červeného. Tagliatelle a domácí ragú se zbytky krůtího.

Doba přípravy 45 minut.

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY :
200g zbytků pečeného krůtího stehna z minulého dne
tagliatelle z čerstvých vajec bio
1 cibule
70g slanina italská pancetta
2dcl plného červeného vína
rajčatové pyré bio
3dcl zeleninového vývaru
1 větší mrkev
1 stroužek česneku
1dcl mléka
olivový olej extra vergine
sůl Trapani bio, pepř

PŘÍPRAVA:
Na pánvi si připravíme základ: olivový olej, nakrájený česnek, cibuli a slaninu. Lehce smažíme asi 3 minuty a přidáme na kostičky nakrájenou mrkev.
Potom přidáme zbytky pečeného na kousky nakrájeného krůtího masa. Po dalších
5 minutách nalijte červené víno a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut.
Během vaření přidáváme dle potřeby zeleninových vývar. Přimícháme rajčatové pyré a vaříme za průběžného míchání 15 minut. Nezapomeňte na víno v láhvi, aby nezůstal další zbytek! Vedle již vaříme v osolené vodě tagliatelle. Do hrnce můžete také přidat malou lžíci olivového oleje. Na konci do hotové omáčky nalijte mléko a povaříme asi 2 minuty. Tagliatelle slijeme a podáváme na talíř. Navrch přidáme hotové ragú. Ozdobíme bazalkou a podáváme.

Tento recept se běžně při podávání doplní strouhaným parmazánem. V tomto případě ale nedoporučuji, protože by nenechal vyniknout tak výjimečnou chuť.

Dobrou chuť přeje
Petr Líbal