fbpx

Špagety s krevetami (Spaghetti alla creola)

Máte rádi špagety a krevety? Tak na tomto jídle si skutečně pochutnáte! Spaghetti alla creola s velkou porcí krevet a v jemně pikantní rajčatové omáčce je skutečná lahůdka. Připravte z kukuřičných, pohankových nebo rýžových těstovin, pokud připravujete jídlo bez lepku. Připravíte za 35 minut.

Ingredience na 4 porce

 

 

Příprava

V pánvi na olivovém oleji lehce zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, vyloupané krevety a po dvou minutách rajčatovou omáčku. Omáčky použijeme méně než do klasických pokrmů připravovaných z loupaných rajčat. Okořeníme curry a vaříme 15 minut.

V hrnci připravíme v osolené vodě špagety „al-dente“. Při vaření omáčky je dobré přilévat po troškách vodu od špaget. Připravené špagety scedíme a vložíme na pánev s hotovou omáčkou. Pečlivě promícháme a přidáme smetanu a ještě chvilku na malém ohni mícháme. Dochutíme mořskou solí a pepřem. Posypeme nakrájenou petrželkou, nastrouháme parmezán a podáváme.

Náš tip!

Pro opravdové gurmány doporučujeme při přípravě krevet s rajčatovou omáčkou přilít 50 ml bourbonu, který necháme odpařit. Pokrm tak dostane ještě užasnější chuť.

Pravé italské!

Ochutnejte celozrnné bezvaječné špagety z mouky vyrobené z pšenice „Senatore Cappelli“. Je odrůda pšenice vyšlechtěná v roce 1915. Odrůda byla pojmenována na počest markýze Raffaele Cappelliho, senátora království Itálie. Kvalita této pšenice je vynikající, s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů a minerálů.

Pšeničné těstoviny však obsahují lepek. Jako bezlepkovou alternativu doporučujeme uvařit pohankové špagety.

Dobrou chuť!

váš tým BIO-PRO