Špagety s treskou a rajčaty – Spaghetti con merluzzo (bezlepkový recept)

Tento středomořský recept, jsme tentokráte připravili jako bezlepkový a patří mezi skutečně zdravé recepty. Díky své bohaté chuti je však určen všem, kdo mají rádi těstoviny a čerstvé ryby. Jako vždy je důležité nakoupit správné ingredience.

Doba přípravy: 30-40 minut

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
400gr. bio špagety kukuřično-rýžové
450gr. filetů tresky obecné
20ks rajčátek cherry
sůl Trapani bio, pepř černý čerstvý
2 stroužky česneku, petržel
3 lžíce olivového oleje extra vergine

PŘÍPRAVA:
V pánvi na oleji lehce osmažíme rozdrcený stroužek česneku a potom ho odstraníme.  Omyjeme filety tresky pod studenou vodou a odstraníme zbytky kostí. Do pánve dáme na jemno nakrájený česnek a na půlky nakrájená rajčátka. Lehce osmahneme a přidáme připravené filety. Podlijeme horkou vodu a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Vedle v hrnci mezitím vaříme těstoviny v osolené vodě. Doporučuji přidat několik kapek olivového oleje extravergine. Vodu z těstovin použijeme také k podlití při dušení tresky. Když jsou špagety téměř uvařené, scedíme a přidáme je na pánev, kde je ještě povaříme asi 2 minuty spolu se směsí tresky a rajčátek. Ještě přidáme nasekanou čerstvou petrželku, osolíme a opepříme dle chuti.

Špagety s treskou a rajčaty na talíři doporučuji dochutit několika kapkami kvalitního oleje z dýňových semínek.

Dobrou chuť
Petr Líbal