fbpx

Špagety alla carbonara

Špagety alla carbonara je jedna z nejoblíbenějších úprav špaget. Chutné, vydatné a rychlé.  Spaghetti alla carbonara uvaříte za 25 minut! Připravte je z bezlepkových těstovin z naší nabídky a máte skvělé bezlepkové jídlo v italském stylu.

Ingredience na 4 porce

Příprava

V pánvi ohřejeme olivový olej extra vergine. Do horkého oleje přidáme na tenké kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme dozlatova.

V misce si připravíme směs žloutků se špetkou soli (používáme mořskou sůl Trapani) a 3 lžíce sýra pecorino a dobře promícháme. Mezitím v hrnci, v předem osolené vodě, uvaříme špagety „al dente“. Poté špagety scedíme a vložíme na pánev.

Na mírném ohni mícháme a přidáme předem připravenou směs žloutků, soli a sýra, doplníme také o 3-4 polévkové lžíce vody ze špaget. Vše promícháme (asi 20 sekund) a podáváme na talíř. Na konci posypeme nastrouhaným sýrem a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Náš tip!

Máte-li raději krátké těstoviny, můžete jídlo snadno obměnit. Maccheroncini z rýžové mouky jsou bez lepku!

Dobrou chuť!

Váš tým BIO-PRO