Rizoto z černé rýže nerone s krevetami – bezlepkové

Dnes jsme si pro vás připravili nevšední recept na rizoto z černé rýže. Nerone je odrůda organické hnědé rýže, pěstované v Itálii. Zrnka jsou černá a lesklá, protože je rýže na povrchu je bohatá na pigmenty. Má perfektní využití v kuchyni, ideální je pro přípravu rýžových salátů.

Oproti bílé rýži ji vaříme o něco déle, ale výsledek stojí za to. Doba přípravy tohoto rizota je asi 50 minut.

 

Ingredience na 4 porce

 

 

Příprava

V první pánvi na olivovém oleji lehce osmahneme rýži a na kostičky nakrájenou omytou cuketu. Po cca 2 minutách zalejeme horkou vodou, přidáme bílé víno a vaříme asi 40 minut.

Rýži průběžně kontrolujeme a podléváme, aby se nepřipálila. Černá celozrnná rýže potřebuje vařit podstatně déle, než bílá rýže.

Do druhé pánve nalejeme 0,5 dcl olivového oleje, přidáme na drobno nakrájený stroužek česneku a vyloupané omyté krevetky. Lehce smažíme na mírném ohni. Nakonec přidáme na polovinu nakrájená cherry rajčátka a ještě chvilku smažíme.

Když je rýže hotová, přidáme do ní celý obsah pánve krevet s rajčátky. Vše promícháme a ještě na mírném ohni povaříme. Do prázdné pánve nalijeme ještě trochu olivového oleje a osmahneme celé krevety. Hotové rizoto osolíme, opepříme a podáváme na talíř. Nakonec položíme připravené celé krevety.

Doboru chuť!

Váš tým BIOPRO