fbpx

Rizoto s krevetkami a kalamáry (bezlepkový recept)

Uvařte si rizoto s krevetkami a kalamáry – je to rychlá a zdravá večeře, kde necháte vyniknout každou ingredienci.
Doba přípravy: 40 minut

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
rýže Carnaroli bílá jemná bio
300g krevetky vyloupané
1ks kalamára středně velká
4 lžíce rajčatový protlak (passata bio)
1/2l zeleninový vývar (brodo vegetale bio)
stroužek česneku
olivový olej extra vergine
sůl Trapani bio, peperoncino nebo pepř

PŘÍPRAVA:
Na pánev dáme 3 lžíce olivového oleje extra vergine a lehce osmahneme rozpůlený stroužek česneku. Přidáme omyté krevetky, nakrájenou očištěnou kalamáru a peperoncino, smažíme asi 4 minuty. Odstraníme česnek, přidáme 4 lžíce rajčatového protlaku a vaříme další 4 minuty. Potom přidáme rýži. Vše vaříme na mírném ohni asi 20 minut za postupného dolévání zeleninového vývaru. Pokud vývar nestačí, můžeme i zalévat připravenou vařící vodou (při použití našeho silného vývaru, nebude již třeba solit). Na konci nalijeme rýžovou smetanu a ještě povaříme asi dvě minuty. Rizoto bude krásně krémové. Ozdobíme čerstvou petrželkou nebo bazalkou a podáváme.

Dobrou chuť

Petr Líbal
BIO-PRO