fbpx

Rajská polévka s cizrnou a pestem

Rajská polévka s cizrnou a pestem je vydatná a bude chutnat dospělým i dětem. Když spěcháte a nemáte čas namáčet cizrnu, můžete si usnadnit vaření použitím nakládané cizrny a hotového pesta z naší nabídky.

Ingredience pro 4 porce

 

Příprava

Cizrnu propláchneme a namočíme předem ve vodě na cca 6 hodin. Do hrnce smícháme rajčata s vodou a přivedeme k varu. Vaříme cca 25 minut na malé plamenu a postupně přidáváme zeleninový vývar.

Ve druhém hrnci si předem uvaříme cizrnu, která potřebuje asi 1 hodinu na malém plamenu. Mezitím si připravíme bazalkové pesto (bazalka, parmezán, olivový olej), které rozmixujeme. Po 25 minutách vložíme uvařenou, zceděnou cizrnu do polévky a ještě zlehka povaříme cca 5 minut. Vložíme připravené pesto, dosolíme a opepříme černým pepřem.

TIP

Před podáním nastrouháme trochu parmezánu a zakapeme olejem. Dobrou chuť!