fbpx

Polévka ze žluté sóji bio (bezlepkový recept)

V těchto dnech je dobré se nechat hýčkat dobrou a zdravou polévkou jako je Polévka ze žluté sóji bio. Sója je bohatá na bílkoviny, minerální látky a vitamíny, a v kombinaci se zeleninou je to ideální hlavní jídlo. Žlutá sója vyžaduje dostatek času na vaření a měla by se nechat namáčet po dobu nejméně 12 hodin před použitím.

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
350 g žluté sóji
2 mrkve
1 střední cibule
celer
7-8 cherry rajčátek
snítka rozmarýnu
sůl Trapani bio a extra panenský olivový olej podle chuti

POSTUP:
Namočíme sóju do teplé vody alespoň 12 hodin před použitím, vodu vyměníme alespoň jednou. Poté namočenou a opláchnutou sóju dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme asi hodinu a půl.

Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme nadrobno cibuli, celer a mrkev,  cherry rajčata a snítku rozmarýnu. Vložíme do hrnce k sóje, osolíme a  vaříme na mírném ohni s pokličkou nejméně půl hodiny. Dochutíme solí a olivovým olejem dle chuti.

Dobrou chuť
Petr Líbal
BIO-PRO

polevka ze zlute soji

polevka ze zlute soji bio