fbpx

Polévka s rýží a fazolkami (bezlepkový recept)

Polévka s rýží a fazolkami je nenáročný bezlepkový recept, který pochází ze střední Itálie v provincii Arezzo, je také velmi zdravý pro naše děti.

Víte, že fazole správně uvařené obsahují sloučeniny síry a chromu, které přispívají ke snížení hladiny cukru v krvi dále snížení cholesterolu a triglyceridů. Jsou také bohaté na sacharidy.

Doba přípravy: 12 hodin namočení, 35 minut vaření

INGREDIENCE NA 4 PORCE:
150gr. sušených bio fazolí Cannellini
200gr. bio rýže bílá Ribe Lungo
1 stroužek česneku
½ l zeleninový vývar (Brodo Vegetale)
sůl Trapani bio, pepř
petržel
3 lžíce olivového oleje extravergine

PŘÍPRAVA:
V hrnci namočte fazole na 12 hodin, poté scedíme a necháme vařit ve vodě (bez soli), dokud nejsou skoro uvařené (dovaříme v pánvi spolu s rýží).  V pánvi na oleji lehce osmažíme rozdrcený stroužek česneku a potom ho odstraníme.  Přidáme fazole a rýži. Podlijeme připravenou horkou vodou a přivedeme k varu. Postupně zalíváme připraveným zeleninovým vývarem.  Vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opeříme.

K polévce doporučuji křupavý celozrnný bio toustový chléb Fette Biscottate.

Dobrou chuť
váš tým BIOPRO

polevka s ryzi a fazolkami