fbpx

Minipizza z polenty, s rajčatovou omáčkou a oreganem

Minipizza z polenty – Polenta je kukuřičná kaše, která má původ v severní Itálii. Je základem pro mnoho receptů a také jako příloha hlavních jídel. Je vynikající i pro naše nejmenší strávníky. Dnes jsme pro vás připravili recept na polentu jako předkrm.

Ingredience na 4 porce

 

Příprava

Připravenou polentu nakrájíme na malé kousky, z kterých vytvoříme kostičky asi 6x6x 3cm. Vedle si připravíme rajčatovou omáčku tak, že nejprve lehce osmažíme cibulku na drobno nakrájenou a následně přidáme passatu. Na mírném ohni povaříme 15-20 minut.

Postupně přilíváme horkou vodu, aby se omáčka nepřipálila. Osolíme a opepříme. Takto připravenou omáčku naneseme na kostky polenty a přidáme kousky mozzarelly. Vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 4minuty. Před podáním zasypeme oregánem a zakapeme olivovým olejem extravergine.

Dobrou chuť.