fbpx

Luštěninová bašta s celerem a tymiánem

Rychlý recept k večeři nebo k obědu s vůní celeru a tymiánu a sytou chutí luštěninového mixu (fazole Borlotti, Cannellini, Red Kidney a cizrna).

Doba přípravy: 15 minut

INGREDIENCE PRO 3 PORCE:

1 konzerva Luštěninový mix

1/3 velkého celeru

7 cherry rajčat

2 nožičky šunkové klobásy

olivový olej extra panenský

1 cibule, 2 stroužky česneku

sůl, drcený kmín, tymián

POSTUP:

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou klobásu a nastrouhaný celer. Krátce osmahneme a podlijeme vodou. Vložíme nakrájená rajčátka. Dusíme do změknutí celeru. Vsypeme luštěninový mix z konzervy a necháme krátce prohřát. Dochutíme solí, drceným kmínem a tymiánem.