fbpx

Ledová káva – frappé

Nevzdávejte se své lásky ani v létě

Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Řada z nás se jí ale v horkých dnech těžko vzdává, přestože teplým nápojům bychom se nejraději zcela vyhnuli. Ideální řešení tak nabízí jedna z nejznámějších variací ledové kávy, která má své kořeny v Řecku – frappé. Vyrobit si jej můžete s mlékem i bez mléka, přitom při přípravě varianty bez mléka nahradíte mléko panákem studené vody.

Ingredience na 1 kávu

 

Příprava

Uvařte espresso a nechte ho vychladit. Potom přilejte mléko, zasypte kostkami ledu a cukrem. Vše přelijte do mixéru a rozmixujte, nápoj ale můžete také protřepat v šejkru. Vychlazené frappé přelijte do sklenic.

Ozdobit ho můžete i kvalitní šlehačkou zasypanou kupříkladu kakaem. Frappé se běžně podává se dvěma brčky – slabším ho pijte, silnějším míchejte.