Kuskus se zeleninou a krůtím masem

Velmi rychlý, lehký a zdravý oběd vykouzlíme v jednom hrnci za půl hodiny. Zeleninu obměňujeme podle sezóny a výsledek bude chutnat pokaždé jinak. Kuskus vmíchaný do hotového pokrmu nasákne šťávu ze zeleniny a tím se všechny chutě jednotlivých ingrediencí nádherně propojí.

Ingredience na 4 porce

 

Příprava

V hlubokém hrnci osmahneme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme opéct na kostky nakrájené krůtí maso. Lehce osolíme a opepříme a opečeme prudce ze všech stran.

Přidáme zeleninu, kterou jsme si předtím nakrájeli na menší kousky. Promícháme, podlejeme asi půl sklenicí vývaru nebo bílého vína a necháme podusit. Zelenina (hlavně cuketa a rajčata) během dušení pustí velké množství vody. To je pro recept důležité. Maso a zelenina musí v zeleninové šťávě trochu plavat.

V závěru vaření přidáme čtyři lžíce rajčatové omáčky a podle potřeby ještě ochutíme solí a pepřem. Rajčata mívají kyselejší chuť, můžeme proto pokrm jemně osladit 0,5 – 1 lžící třtinového cukru nebo rýžového sladu.

Když je maso měkké, vmícháme do hotového pokrmu 250 g kuskusu a odstavíme z ohně. Už nevaříme. Dobře promícháme kuskus se zeleninovo-masovou směsí a necháme asi 3-5 minut v hrnci. Kuskus během těchto pár minut nasákne veškerou zeleninovou šťávu a změkne.

Na talíři ozdobíme čerstvými cherry rajčátky a bazalkou.

Dobrou chuť!

Váš tým BIOPRO