Kuskus s krůtím masem, špenátem a kukuřicí

I malá obměna stačí k tomu, abychom ze dvou základních surovin vytvořili velké množství rozdílných a chutných pokrmů. Krůtí maso a kuskus může být základem desítek lehkých obědů a večeří po celý rok. V tomto receptu jsme k nim přidali špenát a kukuřici a  vaříme opět v jednom hrnci. Jídlo je hotové během půl hodiny.

Kuskus přidáváme v závěru vaření do hotového pokrmu, aby nasákl omáčku se smetanou a nemuseli jsme jej vařit a ochucovat zvlášť.

Ingredience na 4 porce

Příprava

V hluboké pánvi nebo v hrnci osmahneme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené krůtí maso. Lehce osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, až je maso téměř hotové.

Závěr vaření je velmi rychlý. Přidáme špenát (lepší je nasekat na menší kousky) a kukuřici. Vmícháme smetanu (rýžovou, sojovou nebo jinou), podlejeme asi půl sklenicí vývaru a necháme prohřát. Pro recept je důležité, že maso a zelenina musí v zeleninovo-smetanové omáčce trochu plavat. Podle potřeby ještě ochutíme solí a pepřem.

Do hotového pokrmu vmícháme 250 g kuskusu a odstavíme z ohně. Už nevaříme. Dobře promícháme kuskus se zeleninovo-masovou směsí a necháme asi 3-5 minut v hrnci. Kuskus nasákne veškerou omáčku a změkne.

Na talíři ozdobíme červenou zeleninou, například čerstvou červenou paprikou nebo rajčetem.

Dobrou chuť!

Váš tým BIOPRO