Grilovaná domácí zelenina

Grilovaná domácí zelenina vás zaručeně potěší.  Je nespočet různých receptů na grilovanou nebo jinak upravenou zeleninu, ale tento je opravdu povedený. Základ je najít kvalitní zeleninu. Pokud nemáte zrovna vlastní ze zahrádky, můžete ji sehnat například na farmářském trhu. Výsledkem je potom výjimečný zážitek z chuti a vůně, které doplníte správně zvoleným bílým polosuchým vínem.

Doba přípravy: 50 minut

INGREDIENCE PRO 6 OSOB:
– 2ks červené, zelené a žluté papriky
– 2ks cuketa
– 1 ks lilek
– 3ks cibule
– 4ks větší rajčata
– 1/2kg brambor
– 100g strouhanky
– bylinky: bazalka a petrželka
– 80g parmazán
olivový olej extra panenský
sůl Trapani bio, pepř

POSTUP:
Zeleninu pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky a proužky. Nakrájíme cibuli a oškrábeme brambory. Brambory nakrájené na plátky (asi půl centimetru široké) povaříme v osolené vodě 5 minut. Vše následně naskládáme na připravený pekáč, ve kterém máme vložený pečící papír potřený olivovým olejem. Olejem také vše zakapeme ze shora a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 st. 18 minut. Vedle si v misce připravíme směs ze strouhanky, nastrouhaného parmazánu a nasekaných bylinek. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
Po 18 minutách vyndáme pekáč, vše zasypeme připravenou směsí a pečeme ještě cca 5 minut. Obsah na pekáči musí mít lehce nahnědlou barvu zapečené strouhanky.

Tip! Já přidal na pekáč ještě 250g. vyloupaných větších krevet.

Dobrou chuť
Petr Líbal
BIO-PRO