fbpx

Gnocchi se zeleninou (bezlepkový recept)

Snadný bezlepkový recept z chutných bio bezlepkových noků quinoa, s podušenou cuketou, cherry rajčaty a paprikou. Bezlepkové gnocchi jsou hotové během chvíle, dobře vás zasytí a společně se zeleninou vám dodají potřebnou energii.

Doba přípravy: 35 minut

INGREDIENCE PRO 3-4 OSOBY:
1 bezlepkové gnocchi quinoa 250g
olivový olej extra panenský
1 střední cibule
10 cherry rajčat
1 červená paprika
1 střední cuketa
2-3 lžíce bio bezlepkového kečupu
sůl Trapani, oregano, bazalka, petrželka
sýr na posypání (Grana Padano, parmezán, příp. eidam)

POSTUP:
Osmahněte cibuli na olivovém oleji, orestujte cuketu, přidejte cherry rajčata a papriku a duste do změknutí cca 20 minut. Mezitím si uvařte bezlepkové noky. Dejte vařit vodu, vařící vodu osolte, vložte gnocchi a vařte cca 2 minuty, až vyplavou jsou hotové. Vodu slijte a noky pokapejte olivovým olejem.

Do měkké zeleniny přidejte kečup, dochuťte solí, oreganem, bazalkou a petrželkou. Na talíř rozložte uvařené bramborové noky quinoa, polijte zeleninovou směsí a posypte sýrem.

Dobrou chuť