Fazole Borlotti s čerstvou klobáskou na červeném víně

Tento vynikající jednoduchý recept typický pro severní Itálii jsem našel při dovolené na horách v Dolomitech a tak mě nadchl, že jsem se ho naučil připravovat doma celé rodině.

Jen jsem veškeré ingredience použil v bio certifikované kvalitě.

Doba přípravy: 30 minut

INGREDIENCE PRO ČTYŘI OSOBY:
480g fazole Borlotti ve vlastním nálevu (není je třeba namáčet na obvyklých 8 hodin)
2ks čerstvá klobáska
150g rajčatová omáčka Passata
1,5dcl červeného suchého vína
1 červená cibule
olivový olej extra panenský
rozmarýn
pepř, sůl Trapani bio

PŘÍPRAVA:
Na pánev dáme olivový olej extra vergine a nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce zpěníme a přidáme na kolečka nakrájené čerstvé klobásky, přidáme rozmarýn, červené víno a necháme jej vyvařit. Potom přidáme rajčatovou omáčku a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Jako poslední vložíme fazole Borlotti a dál vaříme ještě 5 minut. Na konci už jen dochutíme solí a pepřem.

Podáváme se sklenicí dobrého suchého červeného vína.

Dobrou chuť
Petr Líbal
BIO-PRO