
Dýňový krém se slaninou
Dýňový krém se slaninou a hříbky. Prima zdravá polévka, která zasytí a zahřeje.
Ingredience na 6 porcí
- 1 x dýně
- 100 gramů pravých hřibů
- 150 gramů čerstvá ricotta
- 50 gramů italské slaniny (pancetta)
- 2 lžíce olivového oleje extra virgine
- máslo
- sůl Trapani bio
- čerstvý pepř
Příprava
Omytou dýni (váha cca 2kg) vydlabeme a nakrájíme na malé kostky. Vložíme do připravené misky, vymazané máslem. Necháme cca 20 minut zapéct v předem ohřáté troubě na 180 stupňů. Na pánvi krátce osmahneme na sucho slaninu. Slanina by měla být nakrájena na tenké proužky. Potom přidáme na pánev olivový olej a osmahneme také houby. Vždy jen několik minut. Takto orestovanou slaninu a houby dáme stranou na talíř s pečícím papírem. Zapečené kousky dýně vložíme do hrnce a povaříme ještě asi 10 minut. Potom přidáme čerstvou ricottu a vše důkladně rozmixujeme. Hotový krém můžeme ještě přecedit. Přidáme sůl a čerstvý pepř. Při podávání na talíř přidáme opečenou slaninu a houby. Zakapeme olivovým olejem.
Jako přílohu doporučujeme jemný křehký bio toustový chléb Fette bicsottate (je vyroben z celozrnné mouky, bez cukru).
Dobrou chuť
váš tým BIOPRO