Dýňový krém se slaninou

Dýňový krém se slaninou a hříbky. Prima zdravá polévka, která zasytí a zahřeje.

Ingredience na 6 porcí

Příprava

Omytou dýni (váha cca 2kg) vydlabeme a nakrájíme na malé kostky. Vložíme do připravené misky, vymazané máslem. Necháme cca 20 minut zapéct v předem ohřáté troubě na 180 stupňů. Na pánvi krátce osmahneme na sucho slaninu. Slanina by měla být nakrájena na tenké proužky. Potom přidáme na pánev olivový olej a osmahneme také houby. Vždy jen několik minut. Takto orestovanou slaninu a houby dáme  stranou na talíř s pečícím papírem. Zapečené kousky dýně vložíme do hrnce a povaříme ještě asi 10 minut. Potom přidáme čerstvou ricottu a vše důkladně rozmixujeme. Hotový krém můžeme ještě přecedit. Přidáme sůl a čerstvý pepř. Při podávání na talíř přidáme opečenou slaninu a houby. Zakapeme olivovým olejem.

Jako přílohu doporučujeme jemný křehký bio toustový chléb Fette bicsottate (je vyroben z celozrnné mouky, bez cukru).

Dobrou chuť
váš tým BIOPRO