fbpx

Chilli con carne z Texasu

Umíte CHILLI CON CARNE?

Tuhle texaskou specialitku si nesmíte nechat ujít, milují ho miliony lidí na celém světě! Kombinace fazolí a hovězího zalichotí i velké části mužské populace, která obvykle kouká na luštěninová jídla skrz prsty.

Ingredience na 4 porce

 

Příprava

Den předem dejte koupat fazole do nesolené vody (nebo použijte konzervované fazole). V té je potom rovnou začněte vařit a stranou se pustíte do přípravy masa.

Na rozpáleném oleji stačí osmažit cibulku, přihodit na vetší kostky nakrájené hovězí maso a orestovat ze všech stran. Pak dejte dusit doměkka. Když je maso hotové, přijdete k němu lečo a dochuťte kapkou kečupu, lžící či dvěma cukru a špetkou oregana. Dle chuti osolte. Pokud je lečo málo kyselé, můžete přidat lžíci octa nebo láku z okurek. Směs může být trochu řidší, protože jí zahustí fazole, které můžete rovnou přidat. Nakonec přidáme alespoň půl lžičky chilli a lehce povaříme.

Jak už to bývá i se svíčkovou nebo gulášem, proležené chilli chutná nejlépe. Nicméně – kdo by to vydržel? Ozdobíme misku chilli con carne zeleninou (cibule, paprika, okurka) a zakrojíme k téhle hutné kovbojské pochoutce pořádný krajíc chleba.