fbpx

Kamutová mouka

Kamut, kamutová mouka a její využití

Kamut je název a značka druhu pšenice, která má sladší chuť a je pro člověka vhodnější, než klasická pšenice. Má vyšší obsah živin a obsahuje o 20-40 % více bílkovin. Uvádí se několik teorií, jak se tato obilovina objevila. Jedna z ní je, že americký letec dostal od svého přítele velká pšeničná zrna, která pocházela z Egypta. Letcův otec poté tyto zrna zasel v Severní Americe a začal je pěstovat.

Kamut se pěstuje v podmínkách, které zahrnuje pouze ekologické zemědělství a neméně důležité je také zachování genetické integrity.

V BIO-PRO pro vás máme připravené 2 druhy mouky a také několik dalších výrobků z této opravdu výjimečné a kvalitní bio pšenice.  Kamutové mouky jsou vhodné pro výrobu chleba a sušenek, toastového chleba, tyčinek, schiacciata (pizza, jako silné chlebové placky) nebo pizzy, stejně tak je skvělá na moučníky.