Bio jablečný ocet (Aceto di mele) nepasterizovaný

Bio jablečný ocet se používá v kuchyni při přípravě různých pokrmů například jako zálivka do salátů nebo pro přípravu protlaků. Používá se místo lihového octa na dochucení zeleniny, do omáček nebo jako osvěžující nápoj (2 čajové lžičky na sklenici vody).

Je však také výborný pro mytí vlasů. Je to skvělý lék na mnoho problémů s vlasy a pokožkou. Tento potravinový produkt má antibakteriální vlastnosti a zároveň neničí přirozenou rovnováhu vlasů jako šampon a kondicionér.

Jablečný ocet zanechává vlasy čisté a dává jim větší lesk. Tím však jeho výhody nekončí. Podívejme se na některé z následujících:

1) odstraňuje odumřelé kožní buňky a podporuje zdravý růst,

2) odstraňuje tuk z vlasů a činí je lesklé,

3) neutralizuje pH vlasů a vlasové pokožky,

4) odstraňuje lupy a zmírňuje svědění.

Použití jablečného octu je přímo do vlasů místo šampónu, nebo se může ředit dva díly octa a jeden díl vody. Účinek je stejný a ocet vydrží déle.

Jablečný ocet je vyroben z čisté jablečné šťávy, a ne z koncentrátu. Není pasterizovaný.