Sójový a rýžový bešamel

Bešamelovou omáčku, zkráceně bešamel, využívá ve své kuchyni snad každý kuchař. Tato bílá omáčka, jejíž základ tvoří jíška s mlékem společně ochucené muškátovým oříškem, je součástí mnoha různých pokrmů či omáček. Typickou italskou specialitou, která by se bez bešamelu neobešla, jsou velice oblíbené lasagne.

Široká škála využití bešamelu zadala vzniku i mnoha různým variantám tohoto základu. V BIO-PRO máme pro vás v nabídce připravenou sójovou a rýžovou bešamelovou omáčku. Výhodou sójové varianty je, že sója je významným zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou důležité pro náš organismus.

Rýžový bešamel je bezlepkový. Oba výrobky jsou zároveň BEZLAKTÓZOVÉ, proto jsou vhodné i pro osoby s intolerancí této látky. Skvěle se hodí k zapékaným pokrmům nebo také jako omáčka k těstovinám.